Español     Català     English

Primera Festa solidària de les tres cultures

La festa, organitzada per Inspira Arrels el proper 27 de maig, ens recorda la nostra terra com a punt de trobada de les cultures cristiana, jueva i musulmana. Durant tot el dissabte 27 de maig tindrà lloc, a la plaça de Picasso de Sabadell, la Festa solidària de les Tres Cultures, organitzada per Inspira Arrels amb la col·laboració del Rebost Solidari i l'Associació de Veïns de Campoamor.

La jornada vol posar en valor la nostra terra com un punt de trobada de diferents cultures, endinsant-nos en la història i el patrimoni cultural que tenim en comú i que oscil·len des d'un estricte monoteisme religiós, fins a aspectes tan dispars com l'art, la literatura o la gastronomia.

Durant l'edat mitjana la península Ibèrica va ser un lloc on van conviure les conegudes com a les Tres Cultures: la cristina, la jueva i la musulmana. Malgrat els esdeveniments polítics i possibles desavinences, la realitat és que la permanència en un mateix lloc d'aquestes tres realitats, que a priori poden semblar molt diferents, ha donat lloc a una sèrie de manifestacions culturals i artístiques que han fet d'aquesta terra un lloc de trobada.

De les 11 del matí a les onze del vespre tindrà lloc aquesta primera edició de la Festa solidària de les Tres Cultures, que neix amb l'objectiu d'establir un diàleg intercultural que omplirà la plaça Picasso del barri de Campoamor de Sabadell.

Durant tota la jornada es podrà gaudir de la Haima del te social, un espectacle de Màgia en Família per cortesia de Plataforma per la Llengua, tallers culturals diversos (com el d'Art Mudèjar, el de cançons sefardites amb la reconeguda Rosa Zaragoza, cançons de les tres cultures amb la sensibilitat de la Núria Cervera o la delicada dansa de la Yasmina Larts entre d'altres), la lectura de poemes i l'animació musical marroquí Dakka Al-Marrakchia.

Destaquem el Diàleg Intercultural que organitza Inspira Arrels. La trobada que tindrà inici a les 17h en el marc de la Festa, girarà sobre la convivència intercultural. On representants de les tres comunitats compartiran un espai íntim de reflexió tot prenent un te en la Haima del te social.

Entre les 11 i les 18.30 h (exceptuant l'estona de dinar) el Rebost Solidari organitzarà una recollida d'aliments.

La festa tancarà amb el concert "La Música de les 3 Cultures". L'espectacle s'iniciarà a les 21.00h i és un compendi de peces andalusines, sefardites, trobadoresques i de cristiandat medieval.

Tags: Firsta, religiones, culturas
MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

  • MASORTI OLAMI

  • EUROPEAN COUNCIL OF JEWISH COMMUNITIES

  • FEDERACIÓN DE COMUNIDADES JUDÍAS DE ESPAÑA

  • The Bronce EcoSynagogue Award

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code