Español     Català     English
Sou aquí: / /

Parashat Vayikra

Leviticus 1-5

¿Fer o Dir?

A la parashá d'aquesta setmana, D's li explica a Moshé els procediments que el poble jueu ha de seguir si és que cometen un pecat. I si: 'Tota l'assemblea d'Israel comet un error ... la gent gran ... donaran suport les seves mans sobre el cap del bou davant de Déu ...' (Levític 4: 13-15)

Aquesta parashá és la primera del tercer llibre del Sefer amb el mateix nom Vaikrá - Levítico-. Si la nació jueva en conjunt comet un pecat, l'expiació dels seus actes recau principalment sobre els seus líders. Per què els líders han de fer les paus per un pecat que no van cometre? La raó és que moltes vegades, les persones que estan en una posició d'autoritat creuen que un cert conjunt de normes ètiques s'aplica sobre ells, mentre que un altre conjunt de normes s'aplica sobre aquells que no són líders. Però D's ens diu que si els líders se senten d'aquesta manera, perden l'essència del que significa ser un veritable líder. En el món real, els integrants de qualsevol tipus d ' 'organització' sempre seguiran l'exemple d'aquells que estan a càrrec. Els nens capten tots els hàbits -bons i dolents- dels seus pares, els empleats imiten el comportament dels seus caps, i així mateix, el poble jueu va seguir l'exemple dels seus líders. I quan el poble jueu cometia un error, D's sabia que el seu comportament era el resultat directe de les accions dels líders. Si la gent pecava, era en gran part a causa del 'ambient' que creaven els ancians que promovia el pecat.

D's nos dice que la razón por la cual la gente pecaba, era que el “ambiente” para el comportamiento negativo ya existía.

Nuestros 'subordinados'seguirán lo que hacemos por sobre lo que decimos. Si deseamos inculcar un cierto tipo de comportamiento en los demás, entonces, debemos crear el ambiente para que esto suceda. No a través de declaraciones, sino que a través de adoptar y vivir el comportamiento deseado por y para nosotros mismos.

MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code