Español     Català     English

Parashat Bamidbar

Numbers 1:1-4:20

En el segon any de viatge al desert, Moshe i Aharon van ser ordenats pel Totpoderós per explicar tot Israel homes entre 20 i 60. Hi va haver 603.550 disponibles per al servei militar. La tribu de Levi estava exempt causa de les seves funcions especials com a líders religiosos. (És probable que d'aquí que els països donen ajornaments divinitat a clergues i estudiants de teologia).

Les dotze tribus es van dirigir fa a la formació (tres tribus estaven a cada costat del santuari portàtil) en el qual s'havien d'acampar i viatjar.

Els 22.300 levites van ser ordenats en el servei del santuari. La família de Gershon era transportar les cobertes del santuari. La família de Kehos va portar l'Arca, Taula, Menorah i altars. La família de Merarí transporta els taulers, pilars i cargols

La Torà:

'Aquestes són les generacions d'Aaron i Moshé en el dia en què Déu va parlar amb Moshé a la Muntanya Sinaí i aquests són els noms dels fills d'Aharon :. Nadov el primogènit, Abihú, Eleazar i Itamar' (Nombres 3: 1,2) .

Si el primer vers ens diu que 'aquestes són les generacions d'Aharon i Moshe,' per què són només els fills d'Aharon mencionen en el següent vers?

Rashi, el gran comentarista, cita el Talmud (Sanhedrín 19b) que això ens ensenya que qui ensenya al fill del seu veí Tora, igual que Moshe ensenyar els fills d'Aaron, es considera com si ell ha donat a llum. La nostra lliçó: Tot el que puguem fer per ajudar a educar els nens jueus és la construcció i l'enfortiment de la nostra pròpia família.

MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code