Español     Català     English
Sou aquí: / /

Parashat Nasso

Numbers 4:21-7:89

La porció d'aquesta setmana inclou més instruccions de treball als levites, Moshe és instruït per purificar l'campament, en preparació per a la dedicació del Mishkán, el santuari portàtil. A continuació es donen quatre lleis relatives als Cohanim: 1) la restitució dels béns robats, on el propietari ha mort i no té familiars - va als Cohanim 2) Si un home sospita que la seva dona de ser infidel, el porta a la cohanim per a la cerimònia d'aclariment Sota 3) Si una persona decideix retirar-se del món material i consagrar-se exclusivament al servei del Totpoderós en esdevenir un Nazir (prometent no beure vi o menjar productes del raïm, entri en contacte amb cadàvers o tallar els cabells), que ha d'arribar a la Cohen en la realització del vot 4) els Cohanim van ser instruïts per beneir les persones amb aquesta benedicció :. 'que el Senyor et i el protector beneeixi sobre tu que el Senyor faci resplendir la seva mirada vostè i tingui de tu misericòrdia. que el Senyor et mostri el seu rostre sobre tu i et doni la pau '.

El Mishkán està construït i dedicat en el primer de Nissan en el segon any després del Èxode. Els líders de cada tribu donen conjuntament carros i bous per transportar el Mishkan. Durant cada un dels dotze dies de dedicació, successivament, cada príncep tribal dóna dons dels vasos d'or i plata, animals per al sacrifici i ofrena. Cada príncep dóna exactament els mateixos dons com qualsevol altre príncep.

La Torà:

'I després el Nazir podrà beure vi' (Nombres 06:20).

Després que el Nazir completat tot el procés descrit per la Torà, que podrà beure vi un cop més. Per què la Torà continuen trucant a la persona un Nazir en aquest vers des que ja no està en l'estat de ser un Nazir? El Alshij explica que quan una persona passa per un període de trenta dies de ser un Nazir, s'eleva a si mateix a un alt nivell d'espiritualitat. Ara està en un nivell tal que fins i tot si es beu vi és la beguda d'una persona en el nivell espiritual d'un Nazir. Dues persones poden beure vi i el significat darrere del seu comportament pot ser totalment diferent. Els següents dos incidents il·lustren clarament:

Rabí Mordechai Gifter, ex Rosh Hayeshiva de Telz, estava en un avió. Un dels motors es va incendiar i el capità va anunciar un aterratge d'emergència en una ciutat propera. Un passatger va cridar a l'hostessa: 'Dóna'm una última copa abans de morir!' Una persona que s'identifica completament amb el seu cos i no amb la seva ànima manté aquesta actitud, fins i tot en l'últim minut de la seva vida. (L'avió va aterrar sense problemes i ningú va morir.)

Segona història: Un estudiós de la Torà molt justos viure una vida ascètica i va negar-se a si mateix molts dels plaers de la vida. Quan estava en el seu llit de mort li va preguntar: 'Si us plau, porta-me'n un got de vi abans de morir. Tota la meva vida he negat els plaers físics del meu cos. Ara vull demanar perdó cos i desig d'apaivagar amb un got de vi '. El just es va identificar totalment amb la seva ànima. La seva sol·licitud per a una última copa de vi era amb l'espiritualitat d'un Nazir.

MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

  • MASORTI OLAMI

  • EUROPEAN COUNCIL OF JEWISH COMMUNITIES

  • FEDERACIÓN DE COMUNIDADES JUDÍAS DE ESPAÑA

  • The Bronce EcoSynagogue Award

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code