Español     Català     English

Parashat Beha'alotcha

Numbers 8:1 -12:16

Aharon es va ordenar a l'encesa de la Menorá, els levites purifiquen per al servei al Tabernacle (que entrenats des de l'edat de 25-30 i se serveix un 30-50 anys d'edat). El primer Pesaj es celebra des de la sortida d'Egipte. El Totpoderós ordena als jueus de viatge al desert cada vegada que l'omnipresent núvol aixeca des de dalt del Tabernacle i al campament on descansa. Moshe és instruït per fer dues trompetes de plata que es sonaven abans de la batalla o per anunciar un Iom Tov (un dia de festa).

El viatge de les persones, pel desert de Paran, temps durant el qual es van rebel·lar dues vegades davant de la direcció del Totpoderós. La segona vegada que es queixen sobre el gust de l'avorrida Maneh i la manca de carn en el desert. El Totpoderós envia una quantitat massiva de guatlla i els que es van rebel·lar va morir.

Moshe li demana al seu pare-en-llei, Itró (Jetró) per viatjar amb ells al desert, però Itró torna a Madian.

Miriam, la germana de Moshé, parla lashon hora (difamar paraules) sobre Moshe. Ella es colpeja amb tzora'as (la malaltia de la pell mística que indica que una persona va parlar incorrectament sobre una altra persona) i es va exiliar del campament durant una setmana.

Rashi comenta que quan les persones es queixava, no tenien cap causa real per queixar-se; que només estaven buscant una excusa per separar-se del Totpoderós. En trobar el que sona com una queixa, se sentien justificats en mantenir una distància del Creador.

Quan algú es dóna compte de tot el que el Totpoderós fa per ell, no va a tenir una actitud en les protestes. Hi ha vegades quan una persona té necessitats i moments en que aquest està afectat incomplertes. Aquest és un moment de l'acció i l'oració.

Queixar-se, però, està malament. El tema de fons darrere d'un queixós no és necessàriament que ell vol que la situació millori, però que ell vol tenir els beneficis de queixar - a sentir-se lliures de les obligacions de tot el bé que l'altra persona (o el Totpoderós) ha fet . Al final, una persona que passa per la vida queixant-se no aprecia el bo en la seva vida.

Quan un es centra només en el que s'està perdent, que es cega al que ell té. No importa el molt que tens, sempre hi haurà alguna cosa de què queixar-se si es busca prou. Aquesta actitud no és més que un mitjà pel qual una persona causa a si mateix una existència miserable. És una contradicció directa amb la nostra obligació de ser agraït amb el Totpoderós. Qualsevol persona que tingui aquesta actitud negativa ha de fer un esforç concertat per construir l'hàbit d'apreciar el que té i el que li passa. Això és crucial, tant per raons espirituals i la felicitat a la vida. Això s'aplica especialment a la relació d'un amb el seu cònjuge!

Tags: Parashat Be'halot'cha
MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code