Español     Català     English
Sou aquí: / /

Parashat Eikev

Deuteronomy 7:12-11:25

Moshe continua el seu discurs garantint al poble jueu la prosperitat i la bona salut si segueixen el mitzvot, els manaments. Ens recorda que busquem la nostra història i que sabem que podem i hem de confiar en Déu. No obstant això, hem de tenir cura perquè no estiguem distrets pel nostre èxit material, per no oblidar-nos i ignorar a Déu.

Moshe ens adverteix contra la idolatria (la definició de la idolatria és la creença que qualsevol altra cosa que Déu té el poder) i contra la justícia pròpia: 'No diguis per la meva virtut que Déu m'ha portat a posseir aquesta terra ... però a causa de La maldat d'aquestes nacions que Déu els està expulsant davant teu '. (Deute 9: 5). A continuació, detalla les nostres rebel·lions contra Déu durant els 40 anys en el desert i el lliurament de les Segones Tabletes (Moshe va trencar les primeres tauletes que contenien els deu manaments durant el pecat del vedell d'or).

La porció d'aquesta setmana elimina un error equivocat. La gent pensa que 'l'home no viu només per pa' vol dir que una persona necessita aliments addicionals més enllà del pa per sobreviure. La cita en la seva totalitat és: 'L'home no viu només per pa ... sinó per tot el que surt de la boca de Déu' (Deut. 8: 3).

La Torà respon a una pregunta que cada ésser humà ha preguntat sobre si mateix: què vol Déu de vosaltres? 'Només que romangui temorós de Déu vostre Senyor, perquè segueixi tots els seus Camins i l'estimeu, servint Déu vostre Senyor amb tot el vostre cor i amb tota la vostra ànima. Heu de guardar els manaments i els decrets de Déu ... de manera que Tot bé serà teu '(Deut. 10:12).

La Torah afirma:

'Perquè si conserveu amb diligència tots aquests manaments que us ordeno fer-los, estimar el Senyor, el vostre Déu, caminar en tots els seus camins i lligar-vos a El ...' (Deuteronomio 11:22). Com s'uneix al Totpoderós?

La Torah ens diu que fins i tot algú que observa tots els manaments i que ha aconseguit l'atribut d'estimar Déu, ha d'emular a Déu ('caminar en tots els seus camins') per tal d'ajuntar-lo. Emular Déu significa ser compassiu i donar bondat als altres. ('És misericordiós per la qual cosa hauríem de ser misericordiosos, ell concedeix bondat, per tant, hem de concedir bondat' - Rashi)

Es podria pensar que una persona que estima Déu no necessita més que dedicar-se a l'oració i l'estudi de la Torà i, per aquest motiu, s'uneix a Déu. Tanmateix, veiem a partir d'aquest verset que un ingredient essencial per esclarir a Déu és cuidar el nostre ésser humà. (I si ens preocupem pel nostre proïsme humà, no parlaríem de manera negativa sobre ell, voldríem?)

Tags: Parashat Eikev
MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code