Español     Català     English
Sou aquí: / /

Parashat Re'eh

Deuteronomy 11:26-16:17

Aquesta setmana és una porció amenaça. Comença amb una elecció: 'Jo poso davant teu una benedicció i una maledicció. La benedicció: si obeeixes als manaments de Déu ... la maledicció si no ... i seguiu altres déus'.

La part continua amb regles i lleis per a la terra d'Israel orientada principalment a allunyar-se de l'adoració de l'ídol i de les altres religions a la terra. En els versos 13: 1-12 trobareu la secció que va provocar que el rostre d'un missioner s'escalfés i el silenciés de continuar proselitzant a un reconegut rabbin.

Una de les indicacions de l'existència i la necessitat de la Torà Oral -una explicació i aclariment (posteriorment redactat com el Talmud) de la Tora escrita (Els Cinc Llibres de Moisès) - prové del vers 12:21 'Aniquilaràs animals ... d'acord amb la manera que (Déu) he prescrit. ' En cap part de la Torà ens encarreguem de la manera de la shechita, la matança ritual. Es podria concloure que hi havia un editor molt descuidat. O bé, es pot concloure que hi ha ensenyaments addicionals (la Llei Oral / Talmud) que aclareixen i amplifiquen la Paraula escrita.

La font del concepte de les persones escollides es presenta aquesta setmana: 'Ets una nació consagrada a Déu teu Senyor. Déu us ha triat de totes les nacions a la cara de la terra per ser la seva pròpia nació especial ...' (Deut. : 1-2). Som triats per la responsabilitat, no el privilegi, per actuar moralment i per ser una 'llum per a les nacions'.

La part donarà instruccions sobre: ​​els aliments permesos i prohibits, el Segon Dème, les remissions dels préstecs cada 7 anys, el tractament dels qui ho necessiten (ser càlid i obert), un fidel jueu, els tres festivals de peregrinació (Pasqua , Shavuot, Sukkot).

La Torah afirma:

'... i et donarà misericòrdia i us serà misericordiós ...' (Deut. 13:18).

El Talmud (Yevamos 79a) cita aquest verset per demostrar que ser misericordiós és un dels trets bàsics del poble jueu. (El Totpoderós ens ocupa de la forma en què tractem amb els altres, per tant, si Ell és misericordiós amb nosaltres, és perquè som misericordiosos amb els altres.) L'essència de la compassió és imaginar-se en la situació d'una altra persona. És la suavitat resultant del cor que fa que sigui sensible al patiment dels altres i que permeti enfortir la seva voluntat lliure per ajudar els altres, tot i que pot haver-hi un cost en benestar personal o comoditat.

L'última vegada que Rabbi Yitzchok Elchonon Specter es va dirigir a Sant Petersburg per a una reunió important, va ser envellit i feble. Va haver de sortir de casa molt d'hora al matí per atrapar l'únic tren disponible. No va haver-hi temps suficient per esmorzar, de manera que la seva família preparava una beguda calenta. Precisament en aquell moment un pobre home va trucar a la porta. L'assistent del rabí Specter va obrir la porta i va informar a l'home que el rabí estava molt ocupat i no podia assistir-hi.

L'home a la porta va advocar: 'No vaig a comprar a Koeningsburg per veure alguns metges i he arribat a preguntar-li al Rabí Spectre una carta d'introducció als rabbins de la ciutat'. 'Ho sento, però ja és massa tard', va dir l'ajudant. 'Rabbi Spectre ja és tard per al seu tren'.

Escoltant la conversa, el Rav Yitzchok Eldonon va cridar: 'Misericòrdia! Misericòrdia!' Aleshores va fer una crida a l'home per entrar a casa i, amb calma, li va escriure una càlida carta d'introducció. Immediatament després de lliurar la carta al pobre, Rabbi Specter va sortir de la casa per agafar el tren, deixant intacte la seva beguda calenta.

Tags: Parashat Re'eh
MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code