Español     Català     English

Impresions sobre la meva visita a Atid

Entre els dies 5 i 7 d’aquest gener, vaig tenir el privilegi de visitar Atid per impartir-hi un curs sobre hazzanut, dirigit a oficiants de tot Espanya.

La meva primera gran sorpresa va ser la gran convocatòria del curs, que va incloure no només a membres de Atid sinó també a oficiants de Madrid, València i Oviedo. Tenint en compte la important distància entre aquestes ciutats i Barcelona, i també que el curs es va realitzar un cap de setmana turístic, em vaig sentir entusiasmat en veure tantes persones de tants llocs diferents.

A mesura que avançaven les classes vaig poder copsar com els diferents professionals i voluntaris de la institució no només estaven atents a tots els detalls tècnics i logístics, sinó que a més ho feien amb calidesa i contenció tant per als membres de la comunitat com per als qui l'estàvem visitant.

Una altra grata sorpresa la vaig trobar en els serveis religiosos de Xabat: la gran quantitat d'assistents, que res tenia a envejar a la majoria de les sinagogues d'Argentina. Crec que la centralitat geogràfica, turística i cultural que té Barcelona a Europa és una gran oportunitat perquè Atid pugui consolidar-se com a referència indiscutible per als qui en els seus viatges a la ciutat optin per un servei religiós igualitari.

Justament respecte de la tefil·là en si mateixa, considero que el camí pel qual Moriah està conduint la comunitat és més que interessant. La conjunció d'una litúrgia tradicional on primen les melodies i entonacions típiques, i una ideologia igualitària en la qual homes i dones tenen accés a la conducció dels serveis, situa Atid en un punt d'equilibri poques vegades assolit dins el món jueu no ortodox, al qual tantes vegades (en molts casos amb justa raó) se li reclama un retorn a la litúrgia tradicional.

Finalment, vull fer una reflexió de cara al que vingui. Que aquest seminari s'hagi pogut realitzar en una data tan complicada és important. Que en aquest seminari hagin concorregut oficiants de tot Espanya és molt important. Però que la majoria dels participants hagi expressat el seu entusiasme davant la possibilitat que Atid organitzi altres seminaris d'aquest tipus és extremament important.

Estic convençut que amb criteri, esforç i optimisme, s'acosten temps de fructífer creixement per a Atid. Anhelo tornar a visitar la comunitat i ser testimoni d'aquest creixement.

Una càlida salutació des de Rosario!

Cantor Jonathan Kohan

MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

  • MASORTI OLAMI

  • EUROPEAN COUNCIL OF JEWISH COMMUNITIES

  • FEDERACIÓN DE COMUNIDADES JUDÍAS DE ESPAÑA

  • The Bronce EcoSynagogue Award

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code