Español     Català     English

Jewish Fun Fiction BCN

PRIMER CERTAMEN DEL JEWISH FANFACTION ATID BARCELONA

Què deuria passar a Hogwarts, l'escola a la qual assisteix Harry Potter, el dia en que van admetre al seu primer alumne jueu i van haver de caixerizar la cuina? Com es va preparar Kitty Pride per a la seva Bat Mitzvà anys abans d'ingressar als X-Men? I si entre els objectes que la jove Padawan Rey va trobar al soterrani de Maz Katana hi hagués una menorà d'una època anterior als viatges interestel·lars?

Els fan-fiction són relats de ficció escrits pels seguidors d'una saga literària, còmic, pel·lícula o sèrie de televisió en els quals tracten d'explicar aspectes que no s'acaben d'aclarir a l'obra original o bé componen noves històries a partir de la premissa "I si ...?". En els darrers anys, la xarxa s'ha inundat de fan-fictions molt diversos i, com no podia ser d'una altra manera, també de fan-fictions de temàtica jueva.

En un dels Jewish fanfiction més populars, l’acompanyant fidel del Capità Amèrica, Bucky Barnes, en anar recobrant la seva memòria després d'anys sotmès al control mental dels soviètics (fins aquí la història "oficial"), recorda la seva mare encenent dues espelmes els divendres a la nit, sent certa nostàlgia l'olorar unes hal·lot ... I acaba per descobrir que és jueu. En una altra història escrita per un lector aficionat als X-Men, llegim a l'Home de Gel i Magneto debatre sobre la possibilitat que Moisès fos en realitat un mutant com ells. En un altre, Hogwarts rep al seu primer alumne jueu. Algunes d'aquestes narracions han aconseguit gran popularitat a Internet en els darrers anys.

Però com llegim en Kohèlet, no hi ha res nou sota el sol. Que els lectors es converteixin en autors de l'obra no és un fenomen del segle XXI. En la tradició jueva, els midraixim són precisament això: textos escrits per lectors d'una obra original (la Torà) i basant-se ella, oferint un relat que clarifica o interpreta un dels passatges del text, només que en lloc de Harry Potter o el senyor Spock, els protagonistes són Jacob, Moisès, Míriam...

Ajuntant el midraix i el fan-fiction amb la voluntat de fomentar i difondre l'estudi de la tradició jueva i amb motiu de la celebració de Purim, des de la Comunitat Jueva Atid de Catalunya convoquem el I Certamen de Fan Fiction Jueu, que es regirà per les bases següents:

1. Es pot presentar al certamen qualsevol persona que ho faci seguint el que s'especifica en les bases següents.

2. Els relats hauran de ser originals inèdits del seu autor i hauran de ser fan-fictions centrats en el Llibre d'Ester, que, com cada any, llegirem per Purim. Els relats han de fer servir algun dels personatges del text original i tractar d'oferir una interpretació alternativa o un aclariment. Tant és vàlid situar l'acció en el context del text original i completar algun dels seus buits amb una explicació de collita pròpia com ubicar un personatge en un context històric o de ficció diferent que permeti dialogar amb el sentit original del Llibre d'Ester des de la contemporaneïtat.

3. Els relats tindran una extensió d'entre 2 i 5 folis, escrits en font Times New Roman, Geòrgia o similar, a mida 12 i interlineat 1,5.

4. El termini de recepció s'obrirà amb la publicació de les bases i es tancarà el 10 de febrer de 2017. Els relats podran enviar per correu electrònic en format .doc, .docx o .pdf a l'adreça de correu jewishfanfictionatid@gmail.com. Quan envieu el relat haureu d'adjuntar un altre document amb les dades personals de l'autor (nom complet, DNI, data de naixement i dades de contacte).

5. El jurat integrat per Moriah Ferrús, Directora d'educació i culte de Atid; David Aliaga, editor i escriptor i Noemí Paris, seleccionaran els 10 fan-fiction guanyadors, que seran editats en un volum recopilatori. A més, el jurat escollirà també el que al seu criteri sigui el millor fan-fiction escrit per un soci de la comunitat jueva Atid, l'autor del qual rebrà a més un premi consistent en un lot de llibres. La decisió es farà pública durant la celebració de les festes de Purim.

6. En acabar el certamen, tots els relats no premiats seran convenientment destruïts.

7. La participació en el certamen suposa l'acceptació d'aquestes bases.
Tags: Jewish Fun Fiction BCN, Fun Fiction
MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code