Español     Català     English
Sou aquí: / /

Parashat Tzav

Leviticus 6-8

La parashá d'aquesta setmana inclou les lleis de: l'ofrena cremada, menjar oferta, l'oferta del gran sacerdot, expiació, l'ofrena per la culpa i ofrenes de pau. Es conclou amb les porcions dels sacrificis dels quals són assignats als sacerdots i la cerimònia d'instal·lació del sacerdot per servir al santuari.

La Torà:

'Parla a Aaron i als seus fills, dient: Aquesta és la llei de l'expiació. Al lloc on es sacrifica l'elevació-oferint mataràs l'expiació.' (Levític 06:18)

¿Perque sels va ordenar de matar l'expiació en el mateix lloc que l'elevació de l'oferta?

El Talmud Yerushalmi (Yevamos 8: 3) explica la raó - per salvar els que havien pecat de la vergonya. Quan la gent va veure que l'animal es sacrifica no sabrien que era una ofrena pel pecat; anaven a jutjar favorablement - o tenir l'oportunitat de jutjar favorablement - i assumir que la persona estava criant a una elevació-oferta (que poden ser introduïts amb l'únic propòsit d'elevar el nivell d'un espiritual).

Des d'aquí veiem el principi de no causar vergonya o incomoditat a altres quan han fet alguna cosa incorrecta en el passat i ara penedirà. Mai recordar a ningú errors del passat. Sempre fer tot el possible per protegir les persones de la vergonya.

Tags: Parasha Tzav
MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code