Español     Català     English
Sou aquí: / /

Parashat Shmini

Leviticus 9-11

Al vuitè dia es consagra el Tabernacle. Per què al vuitè dia? A bMeguilà 10b llegim que com que són set els dies de la Creació, el vuitè dia no només assenyala que comença un nou cicle, sinó que és a més un dia de joia i celebració. Però també el vuitè és un dia en què comença la realitat de la quotidianitat, en què ja ha finalitzat el període d'aprenentatge i els sacerdots i altres encarregats del culte al Temple hauran de posar en pràctica allò que han après. I com tot aquell que comença alguna cosa nova, cometen errors, alguns dels quals els costarà la vida, com és el cas dels fills d'Aaron: Nadab i Abihu.

A bSanhedrin 52a s'explica que Nadab i Abihu van ser consumits per dins deixant els seus cossos intactes. D'altra banda, els comentaristes creuen que la mort de els fills d'Aaron es deu a molts i variats motius entre els quals destaquen: la ambició desmesurada, un individualisme exacerbat, o un excés de pietat. Sembla ésser que l'error que van cometre no va ser la causa de la seva mort, sinó la seva actitud egoista i supèrbia que els va arribar a consumir l'ànima. Així, el dia vuitè, que se suposa de goig i d'alegria, Aaron pateix una greu pèrdua que el deixarà sense paraules.

Tags: Parashat Shmini
MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

  • MASORTI OLAMI

  • EUROPEAN COUNCIL OF JEWISH COMMUNITIES

  • FEDERACIÓN DE COMUNIDADES JUDÍAS DE ESPAÑA

  • The Bronce EcoSynagogue Award

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code