Español     Català     English

Parashat Behar-Bechukotai

Behar, Leviticus 25:1-26:2 & Bechukotai, Leviticus 26:3-27:34

La porció de la Torà comença amb les lleis de la Shemitá, l'any sabàtic, on els jueus se'ls ordena no plantar els seus camps o tendeixen a ells en el setè any. Cada 50 anys és el Yovel, l'any del Jubileu, on també està prohibida l'activitat agrícola.

Aquests dos manaments cauen en una de les set categories de proves que Déu va donar la Torà. Si la idea és donar a la terra un descans, llavors el pla lògic seria que no plantar una setena part de la terra cada any. Per ordenar una societat agrària de aturar completament el cultiu de totes les terres agrícoles cada 7 anys, un ha de ser Déu o meshugenah (boig). Cap grup sa dels editors inclouria un manament com 'boig' en un conjunt de lleis per al poble jueu; només Déu podria manar i assegurar la supervivència del poble jueu perquè el segueix.

També s'inclou en aquesta part: redimir la terra que va ser venut, per enfortir el seu company Jueu quan els seus mitjans econòmics estan fallant, no prestar als seus companys Jueu amb interès, les lleis dels servents. La part acaba amb l'advertència de no fer ídols, per observar el Shabat i reverenciar el santuari.

Tags: Parashat Behar
MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code