Español     Català     English
Sou aquí: / /

Parashat Devarim

Deuteronomy 1:1-3:22

Aquesta setmana comencem l'últim dels Cinc llibres de Moisès, Devarim ('Paraules'). En anglès, es diu Deuteronomio (del grec que significa 'Segona Llei' -deuteros 'segona' + llei nomos '- potser perquè Moshe repeteix moltes de les lleis de la Torà per preparar el poble jueu per entrar i viure A la terra d'Israel). El Llibre és l'oració de Moisès (Moshe) abans de morir. Moshe revisa la història dels 40 anys de vagar pel desert, revisa les lleis de la Torà i reprimeix perquè el poble jueu aprengui dels seus errors. Fer una reproducció just abans d'un dia és sovint el moment més eficaç per oferir assessorament i correcció; La gent està més disposada a prestar atenció i portar-la al cor.

Quan Moisés ja no podia suportar la càrrega de jutjar només al poble jueu, va seguir els consells del seu sogre i va nomenar jutges. La Torà ens diu que Moisès va dir:

'I vaig ordenar als vostres jutges en aquell moment que diuen:' escolteu entre els vostres germans '(Deuteronomio 1:16). Per què els va dir a Moisès que escoltessin entre els seus germans?

Rashi cita el Sifri (un Midrash) que Moisès va dir als jutges que eren pacients i deliberats en cada cas que venien davant d'ells. Fins i tot si tenien casos similars en el passat, haurien de discutir el cas actual a fons.

Cada cas és diferent de qualsevol altre, i cada cas s'ha de considerar completament nou i es considera tots els detalls. Això s'aplica cada vegada que s'involucra a establir disputes entre persones. Per descomptat, hi ha patrons que qualsevol persona amb experiència reconegui, però sempre hi haurà factors que fan que cada situació sigui única. No arribeu a conclusions.

Al contrari, escolta atentament els dos costats. Només perquè una solució funcionava en una situació passada no vol dir que sigui automàticament eficaç en una situació que sigui bastant similar encara que sigui una mica diferent. Cal ser creatiu i flexible. Cada vegada que intenta ajudar a les persones a solucionar les disputes, indiqueu a l'empresa tota la seva atenció per veure què cal dir i fer en aquesta situació específica. En fer això, tindrà el mèrit de portar la pau a moltes més persones que si intenteu rígidament el mateix enfocament cada vegada. Per què va dir Moisès als jutges que escoltessin als seus germans? Només escoltant veritablement escoltaran els detalls importants que fan que el cas sigui únic.

Tags: Parashat Devarim
MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code