Español     Català     English

Parashat Ki Teitzei

Deuteronomy 21:10-25:19

Els temes de la porció d'aquesta setmana són: Captives de dones, Participació del primer nen, El fill rebel, Esteses i enterrament, Retorn dels articles perduts, L'animal caigut, El transvestisme, El niu d'ocells, Guàrdies de seguretat, Agricultura mixta, Combinacions prohibides, Esposa difamada, Penalitat per adulteri, Donzella compromesa, Violació, Noia soltera, Genitals mutilats, Mamzer, Ammonites i Moabites, Edomites i egipcis, Campament de l'exèrcit, Esclaus refugiats, Prostitució, Interès deduït, Manteniment de vots, Treballador en un vinyer, Treballador de camp , Divorci i nou matrimoni, nou espòs, segrest, lepra, seguretat per als préstecs, pagament de salaris a temps, testimoniatge de familiars propers, vídues i orfes, guarnits oblidats, fruites sobrants, flagells, sense pesos, pesos i mesures, Recordant el que ens va fer Amalek.

La Torah afirma:

"De ben segur, us enviaràs l'ocell mare, i els embulls es prenen per tu mateix, perquè sigui bo per a tu i viuràs una llarga vida" (Deut. 22: 7).

Per què la Torà promet una vida bona i llarga per complir aquesta mitzvah (manament)?

El Ramban (Moshe Nachmanides) explica que aquesta mitzvah implantarà en una persona l'atribut de l'empatia i la compassió. Actuar de forma compassiva us permetrà sentir empatia.

Tags: Parashat Ki Tetzei
MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

  • MASORTI OLAMI

  • EUROPEAN COUNCIL OF JEWISH COMMUNITIES

  • FEDERACIÓN DE COMUNIDADES JUDÍAS DE ESPAÑA

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code