Español     Català     English
Sou aquí: / /

Erev Shavuot

Especial Shavuot 5783

Cada matí, abans del prec, se suposa que hem de dedicar uns minuts a l'estudi. Com que els nostres savis no eren aliens a les mil i una ocupacions que cadascú tenim, van idear una fórmula de tal manera que cada dia poguéssim dedicar uns quants minuts a l'estudi de la Torà, la Mishnà i ​​el Talmud. Així a qualsevol siddur trobareu al principi, després de la braja delstzitzit les “Benediccions a la Torà” que consisteix en una benedicció seguida de tres petits textos pertanyents a Números 6, Mishna Peah 1:1 i bShabbat 127a. D'aquesta manera, cada dia els savis s'asseguraven que podríem dedicar uns minuts a l'estudi.

Podríem destacar molts temes en comú entre aquests tres textos, però n'hi ha dos que es repeteixen: l'estudi de la Torà i els actes de jesed, és a dir, accions d'amor i generositat amb aquells que més ho necessiten. Segons aquests textos, l'estudi de la Torà s'equipara a totes les bones accions que se'ns puguin encomanar i és a Shavuot quan celebrem el lliurament de la Torà.

A més de celebrar el lliurament de la Torà, a Shavuot és costum llegir El Llibre de Ruth. Aquesta meguilà està íntimament relacionada amb aquests tres textos que se'ns encomana llegir cada matí: Mishná Peah 1:1, bShabbat 127a i Números 6. Mishná Peah 1:1 ens parla de tot allò que no té una mesura fixa com les cantonades dels camps que hem de deixar perquè els més pobres puguin almenys tenir amb què alimentar-se, o els actes de jesed, o l'estudi de la Torà. bShabbat 127 ens parla de tot allò pel que se'ns recompensarà al món futur, com honrar els pares, l'hospitalitat envers els estrangers, visitar els malalts, portar la pau o l'estudi de la Torà. I Números 6 ens beneeix perquè Déu ens protegeixi i ens de pau.

Ruth haurà d'alimentar-se i alimentar la sogra del que trobi a les cantonades dels camps, honrarà la seva mareadoptiva en decidir quedar-se amb ella i protegir-la i tot això li portarà pau i per tot això serà beneïda. Aquest any, una vegada més, fem com Ruth i rebem la Torà amb generositat i amb els braços, els cors i les mans obertes a escoltar i veure aquells que més ens necessiten ia actuar.

Tags: Shavuot
MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

  • MASORTI OLAMI

  • EUROPEAN COUNCIL OF JEWISH COMMUNITIES

  • FEDERACIÓN DE COMUNIDADES JUDÍAS DE ESPAÑA

  • The Bronce EcoSynagogue Award

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code