Español     Català     English
Sou aquí: / /

Parashat Teruma

Exodus 25:1-27:19

El vocable "Truma" significa ofrena i la nostra parashá setmanal "Truma" comença amb la instrucció de D's de "prendre una donació" per al Tabernacle. Aquesta indicació somia estranya. ¿La Torà no ens hauria d'haver ordenat "donar una donació"?

A manera d'explicació podem dir que "donar" (per la raó correcta i a un receptor adequat) és també una forma de "prendre". Els diners que posseïm és temporal, però els nostres bons actes són eterns. Un regal va per al nostre propi crèdit. I com una persona sàvia va dir certa vegada: "Tot el que realment posseeixo és el que he donat".

I francament, un dels plaers més grans de la vida és donar. La qualitat primordial de D's és la de ser un donador, llavors el emular el "Creador" (per mitjà de donar als altres) és una de les expressions espirituals més elevades que existeixen.

Aquesta parashá ens diu que la clau d'una ofrena adequada és que ha de ser feta amb el cor. El Midrash comenta que Betzalel, l'arquitecte del Tabernacle, tenia la capacitat de discernir quines eren les intencions d'aquells que donaven. D'aquesta manera, ell determinava de quina manera cada donació seria utilitzada al Tabernacle. Per exemple, els obsequis d'individus amb intencions pures, eren utilitzats per l'Arca Sagrada; mentre que els obsequis de les persones que donaven a contracor eren destinats per a les clavilles que sostenien les parets del Tabernacle.

Fins i tot avui en dia, quan donem a una sinagoga, no sabem com serà utilitzat els nostres diners. Però si ho fem amb bones intencions, podem estar segurs i que no ens càpiga el més mínim dubte, que la nostra aportació serà utilitzat de la millor manera possible.

MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code