Español     Català     English

Parashat Tetzaveh

Exodus 27:20-30:10

Shabbat Zajor

Les darreres parashot que hem llegit ens parlen de construcció: una construcció espiritual i social, i una construcció física. Per a la construcció espiritual i social del Poble d'Israel, va rebre a la Muntanya Sinaí una sèrie de normes que regulen la convivència; per a la construcció del Mishkan, del “Temple portàtil” i de les vestimentes dels sacerdots, el poble d'Israel rep una sèrie de detallades instruccions.

És important destacar que per a la construcció d'aquests símbols, cal que la gent doni el que pugui, és a dir, allò que pugui i vulgui regalar, ja sigui una habilitat, ja sigui una possessió material. La casualitat ha volgut que llegim aquesta parashà a les portes de Purim, i que almenys dues de les cinc mitzvot de Purim tinguin a veure amb “regalar” i “donar”: mishloaj manot i mattanot l'evyonim, enviar regals als nostres éssers estimats i fer regals als més necessitats. Continuem donant i regalant per poder construir entre tots una societat més justa i més alegre. Purim alegre!

MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

  • MASORTI OLAMI

  • EUROPEAN COUNCIL OF JEWISH COMMUNITIES

  • FEDERACIÓN DE COMUNIDADES JUDÍAS DE ESPAÑA

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code