Español     Català     English

Victoriosa, de Yishai Sarid

Escric sobre coses doloroses, sobre coses que em fereixen, que em fan mal, però ho faig des de fora. No soc de l’ONU, ni d’Europa, escric des de dins. Així doncs, encara que m’oposi i cregui que és una tonteria, vivint aquí a Israel, en soc part i assumeixo la meva responsabilitat.

Traducció al català a càrrec de Roser Lluch, Club Editor

Traducció al castellà a càrrec d’Ana Bejarano, Editorial Sigilo

“Escric sobre coses doloroses, sobre coses que em fereixen, que em fan mal, però ho faig des de fora. No soc de l’ONU, ni d’Europa, escric des de dins. Així doncs, encara que m’oposi i cregui que és una tonteria, vivint aquí a Israel, en soc part i assumeixo la meva responsabilitat”.

En Yishai Sarid (Tel Aviv 1965), autor fins ara de sis novel·les, tres publicades en català, Limassol, El monstre de la memòria i Victoriosa, té interés a treballar en clau de ficció el desenvolupament del seu país. Ho fa a través d’històries que, partint dels personatges principals, ens mostren el funcionament de les institucions de l’Estat d’Israel. Advocat i periodista, fill d’un diputat i ministre del govern, Yishai Sarid va pertànyer als serveis d’intel·ligència del seu país, va ser oficial de l’exèrcit als anys vuitanta i va treballar com asistent de la fiscalia de l'Estat.

A Victoriosa l’objecte del seu escrutini és l’exèrcit d’Israel. La protagonista, Abigail, psicòloga especialitzada en l’acte de matar i traumes de guerra, ha fet carrera militar i treballa en la instrucción de soldats i oficials. Dissenya i imparteix cursos de capacitació a les generacions joves de reclutes per tal d’endurir-los i incrementar la seva capacitat de matar atenuant al màxim els remordiments i la culpa. Esmola amb gran habilitat la capacitat més ferotge de la tropa per suportar la sang, els cossos esventrats i els caps esclafats i ser actius, cruels i despietats a la guerra. Prepara les “simulacions de cautiveri” per ensinistrar en la resistencia física i psicológica les tortures i humiliacions si cauen en mans de l’enemic.

A la novel·la, Abigail narra el periple d’aquest ensinistrament mental i físic, per tal d’acostumar soldats joves que vagin al camp de batalla sense pors i inseguretats. Alhora, sorgeix la necessitat de protegir-los del dany psicològic que puguin dur després d’enfrontar-se; el text transporta el lector a les atmosferes que el mateix Tarid va presenciar.

Tags: Yishai Sarid, Victoriosa
MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

  • MASORTI OLAMI

  • EUROPEAN COUNCIL OF JEWISH COMMUNITIES

  • FEDERACIÓN DE COMUNIDADES JUDÍAS DE ESPAÑA

  • The Bronce EcoSynagogue Award

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code