Español     Català     English

Els Netanyahus

ELS NETANYAHUS, Joshua Cohen
De Conatus Publicacions. Madrid, 2022

Corbin College, Nova York, hivern de 1959-1960: Ruben Blum, historiador jueu (no historiador dels jueus) és contractat per revisar la sol·licitud d'un investigador israelià exiliat especialitzat en la Inquisició espanyola. Quan Benzion Netanyahu es presenta per a una entrevista, amb la seva inesperada família a sobre, Blum fa d'amfitrió a contracor, davant d'uns convidats que destrossen les seves complaences americanes. Barrejant la ficció amb realitat, els Netanyahus és una comèdia salvatge sobre la integració, la identitat i la política.
Descobreix al lector la història quotidiana de la creació de l'estat d'Israel, l'emigració jueva als Estats Units i les teories sionistes sobre l'expulsió dels jueus a la península ibèrica. És una novel·la on tots ens podem sentir identificats, preguntant-nos què significa tenir una identitat nacional, religiosa o de gènere.
Cohen respon a la pregunta de què espera de l'edició en castellà?: "es tracta d'un llibre sobre la utilització de la història i les formes en què és escrita i reescrita. Sobre com és revisada constantment perquè serveixi a l'agenda política present Més enllà que tingui una evident relació amb Espanya, atès que Benzion Netanyahu era un historiador expert en la història de la inquisició espanyola, espero que sigui rellevant en la situació política actual en què a tot el món, totes les cultures , estan revisant la seva història."

Joshua Cohen (New Jersey, 1980) ha estat reconegut per la revista Granta com un dels millors escriptors nord-americans actuals. Va obtenir el Premi Pulitzer de Ficció el 2022 per aquesta novel·la.

Tags: Joshua Cohen, Israel
MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

  • MASORTI OLAMI

  • EUROPEAN COUNCIL OF JEWISH COMMUNITIES

  • FEDERACIÓN DE COMUNIDADES JUDÍAS DE ESPAÑA

  • The Bronce EcoSynagogue Award

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code