Español     Català     English

Tots van marxar a la guerra

Quan els nazis van ascendir al poder i, posteriorment, després de l'annexió d'Àustria a Alemanya, van ser molts els jueus -i també no jueus-, els que van fugir per refugiar-se i assentar-se en França.

No obstant això, després de declarar-se la guerra, les autoritats franceses van considerar a aquests refugiats austríacs i alemanys com estrangers i enemics potencials, raó per la qual van ser detinguts i confinats en camps d'internament i de treball fins que no es demostrés la seva innocència.

La novel·la 'Tots van marxar a la guerra' de David Vogel, tracta precisament d'aquest tràgic episodi que ell mateix va experimentar. Es tracta, doncs, d'una novel·la autobiogràfica, escrita a principis de 1940 i publicada pòstumament.

David Vogel, nascut a Ucraïna el 1891, es va instal·lar a Viena el 1912 i el 1922 va obtenir la nacionalitat austríaca. El 1929 es va establir a París, on va ser detingut i empresonat el 1932 per ser ciutadà austríac. Anys després, un cop alliberat, va ser detingut pels nazis i deportat a Auschwitz, on va ser assassinat el 1944.

Aquesta excel·lent novel·la, escrita en hebreu a principis de 1940 ha estat traduïda per Rhoda Henelde i Jacob Abecasis, i publicada per l'editorial Xordica.

Tags: Noemi Paris, David Vogel
MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code