Español     Català     English
Sou aquí: / /

Xavuot

És irònic que Shavuot sigui una festivitat tan poc coneguda. Perquè en realitat, Shavuot commemora l'esdeveniment més important en la història jueva - el lliurament de la Torà en la Muntanya Sinai.

Shavuot és la culminació de la 'compte de l'Omer' de set setmanes de llarg, que comença després de la segona nit de Pesaj. El mateix nom 'Shavuot' vol dir 'setmanes', en reconeixement a les setmanes d'expectació que ens porten a l'experiència en Sinai. (Atès que Shavuot passa 50 dies després del primer dia de Pesaj, és de vegades coneguda com 'la Pentecosta', una paraula grega que significa 'la festivitat de 50 dies').

3.300 anys enrere, després d'haver deixat Egipte a la nit de Pesaj, els jueus van viatjar cap al Desert del Sinai. Aquí, el Poble Jueu complet - 3 milions d'homes, dones i nens - van experimentar directament la revelació divina:

Déu els va parlar d'enmig del foc; vostès estaven escoltant el so de paraules, però no estaven veient una forma, només un so. Ell els va dir del seu pacte, ordenant-los complir els Deu Manaments, i Ell els va gravar en dues taules de pedra (Deuteronomi 4: 12-13).

El lliurament de la Torà va ser un esdeveniment d'immenses proporcions que va gravar indeleblement al Poble Jueu amb un caràcter, fe i destinació únics. I en els 3.300 anys des que va tenir lloc aquest esdeveniment, els ideals de Torà - monoteisme, justícia, responsabilitat - s'han convertit en la base moral de la civilització occidental.

Tags: Shavuot, Ruth, lacteos
MANY DESKTOP PUBLISHING PACKAGES AND WEB PAGE EDITORS NOW USE Reviewed by Admin on Jan 6 . L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
 

Som una comunitat jueva que va néixer a Barcelona el 1992, per promoure la vida jueva i els seus valors culturals, educatius, socials i religiosos.

Atid és membre de

QR-Code

Accedeix a la nostra Versió Mòbil

QR-Code